Er det lurt å ta ut raske lån uten sikkerhet for å investere i gull?

  • Raske lån er usikrede lån
  • Raske lån har faste vilkår
  • Når lønner det seg å ta ut raske lån for å investere?

Gull har tradisjonelt blitt sett på som en stabil investering som vanligvis lønner seg mest når det er usikre økonomiske tider. Gammel visdom sier at når aksjemarkedet eller økonomien går adundas, så tømmer investorer pengene sine inn i handelsvarer som gull og sølv. 

Du lurer kanskje på om det er lurt å ta ut raske lån for å investere i gull? For å svare på dette er det et par ting du bør tenke på først. 

Raske lån er usikrede lån

Dette betyr at banken ikke kan ta over huset eller bilen din hvis du ikke er i stand til å betale tilbake pengene du låner. Raske lån er som regel uten sikkerhet, noe som ofte medfører en litt høyere rente enn lån med sikkerhet. Derfor vil du trenge en enda større profitt på investeringene dine i gull hvis du skal tjene penger på det. 

Hvis du tenker deg om, er det helt fornuftig av banken å sette opp renten for usikrede lån, siden de da ikke har noe de kan ta over hvis du ikke får til å nedbetale lånet. Det medfører mer risiko for dem, og de baserer lånet på sin tillit til deg i stedet for sin tillit i en sikret eiendel.

Raske lån har faste vilkår 

Når du tar opp et raskt lån må du betale ned en fast sum per måned for å tilbakebetale pengene, innen den tidshorisonten som står skrevet i avtalen din med banken. Slik har du et visst antall måneder eller år å betale ned låned etter du tar det opp. 

Det er viktig å være klar over dette hvis du vurderer å bruke pengene til å investere i gull. Det betyr at du må punge ut et betydelig beløp hver måned, avhengig av hvor mye du lånte. Du kan ikke betale en minimumsum (som ved kredittkort) og så betale ned resten mot slutten av lånet. 

Når lønner det seg å ta ut raske lån for å investere?

Å ta ut et raskt lån for å investere i gull gir kun mening hvis du er veldig trygg på at rentene vil overskride kostnaden på lånet. 

La oss for eksempel si at du kan få et forbrukslån med 10% rente. Du bør kun ta opp lånet hvis gullinvesteringen gir deg renter som er høyere enn det. Samtidig må vi ikke glemme markedets svingninger, og skatter man må betale på inntektene sine. Derfor hyrer det ikke med å få 10,1% rente på lånet – det er mer som må til for at du skal tjene på det. 

For å komme unna med overskudd så må investeringen gi avkastninger som kraftig overskrider det du betaler for det raske lånet du har tatt opp. Hvis du satser 15,000 kroner på en investering men kan tjene 30,000 på det i løpet av noen år, så kan det gi mening å ta ut et raskt lån for å kunne investere mer penger. 

About Letitia Phillips